De Baere

Rik De Baere won in 1994 de Prosper Montagné en een jaar later goud in de coupe du monde de patisserie. In 2003 startte hij met deze succesvolle zaak. Nostalgie en vernieuwing zijn belangrijke uitgangspunten in zijn werk. In zijn twee productieateliers maakt hij zowel patisserie, artisanaal brood, confiserie en chocolaterie.

Broodspecialiteiten zijn onder meer de glutenarme speltbroden, levainbroden, baguette tradition en een groot assortiment aan viennoiserie. Gebakliefhebbers vinden hier specialiteiten zoals de chocolat maison, lingot, flan nougatine, cannelé bordelais, citroentaart en saint-honoré.

In de afdeling confiserie behoren de macarons, speculaas, marsepein en confituren tot de favorieten en bij de chocolaterie de melocakes, karamelpralines en guimauves. Ook de bruidstaarten in Engelse stijl en piece montées met suikerwerk horen tot het vaste assortiment.

De Baere
Bronlaan 7
8300 Knokke-Heist
T.: +32(0)50 62 05 55

Openingsuren:
De winkel is geopend van woensdag tot en met zondag van 7u30 tot 18u00
Schoolvakanties: Gesloten op maandag

  • Vermelding Gault Millau Patissiers 2015, 2016
  • Coupe du monde de la pâtisserie, 1995
  • Coupe du monde, Lyon 1995, Gold
  • Top patissier in Belgium 1994 “Prosper Montagne Prize”
  • Self-employed entrepeneur of the year “Brabant Region” 1994
  • Coupe du monde, Lyon 1993, Silver
  • Mandarine Napoleon International 1992, Gold
  • Mandarine Napoleon National 1992, Gold
  • Mandarine Napoleon International 1991, Silver
  • Mandarine Napoleon National 1991, Gold
  • Prosper Montagne, 1990, Silver, press prize
  • Noordwijk Artistic competition 1990, The Netherlands, Gold
  • National Art Achievement prize 1989, Silver
  • Boldor Interglaces, Paris 1988, Silver
  • Callebaut Trophy 1988, Gold
  • National Art Achievement Prize 1988, Silver
  • Labour Cadet 1987
  • Laureate in the Cointreau Trophy 1986
  • Etienne Tholoniat prize, 1986
  • Participated in Auguste Escoffier, Paris